Satamaoperaattori Steveco digitalisoi HaminaKotka satamaa Nokian ja Ukkoverkkojen toimittamalla yksityisellä LTE-verkkoratkaisulla

Nokia Digital Automation Cloud access point

Nokia Digital Automation Cloud access point (Nokia Flexi Zone Micro Outdoor). Photo: Nokia.

Espoo – Nokia ja Ukkoverkot ovat toimittaneet yksityisen LTE-verkkoratkaisun satamaoperaattori Stevecolle HaminaKotka satamaan. Ratkaisu kiihdyttää teollisen Internetin käyttöönottoa ja digitalisaatiota sekä tuo suorituskykyisen langattoman laajakaistayhteyden sataman kriittisille palveluille ja informaatiolle. 

 

Satamaoperaattori Steveco näkee ratkaisussa useita hyötyjä, kuten parannukset konttikäsittelyn tilannekuvassa, varastologistiikassa ja satamaturvallisuudessa. Räätälöity matalalatenssinen mikroverkko mahdollistaa reaaliaikaisten videosyötteiden ja analytiikan välittämisen nostureiden langattomista kameroista sekä luotettaviin yhteyksiin perustuvat palvelut trukeille, sensoreille ja työntekijöille.

Stevecon nyt käyttöönottama mikroverkko perustuu Ukkoverkkojen ja Nokian yhteistyölle. Ukkoverkot ja Nokia ovat aiemmin toimittaneet mikroverkkoja Finavialle ja Konecranesille. Lisäksi kumppanuus on mahdollistanut Sandvikin ja Nokian yhteistyön teollisen Internetin kaivosteollisuuden alalla. Tänään julkistettu sopimus tähtää laajempaan yhteistyöhön suomalaisten suuryritysten parissa.

Suuryritykset tarvitsevat enenevässä määrin luotettavia ja langattomia yhteyksiä ottaessaan käyttöönsä digitaalisia analytiikkaan perustuvia ratkaisuja, joissa yhdistetään sensoreita, koneita, robotteja, ajoneuvoja ja ihmisiä verkkoon. Nokia ja Ukkoverkot tuovat testattuja, missiokriittisiä langattomia verkkoja ja pilvipalveluita erityiskäyttökohteisiin Suomessa. Tavoitteena on auttaa kehittämään suuryritysten verkkoja niin, että ne voivat ottaa käyttöönsä teollisen internetin ja digitalisaation sovelluksia liiketoiminnan tehostamiseen ja turvallisuuden parantamiseen.

Niko Arola, Terminaalipäällikkö, Steveco: “Emme ole aiemmin kyenneet todentamaan missä kunnossa satamaan saapuvat ja sieltä lähtevät kontit ovat olleet. Nyt voimme tarvittaessa tarkistaa ja todentaa saapuvien konttien kunnon nostureihin sijoitettujen kameroiden avulla mahdollisissa vakuutusvastuutapauksissa. Verkon peitto kattaa terminaalit ja satama-alueen laajasti mahdollistaen tehokkaat yhteydet logistiikalle ja omaisuuden seurannalle”.

Jouko Tuppurainen, VP Myynti, Ukkoverkot: “Yksityiset LTE-verkot tuovat tarvittavaa luotettavuutta, peittoa, kapasiteettia ja tietoturvaa erilaisiin teollisiin toimipisteisiin, kuten satamiin. Yksityinen LTE-verkko yhdistää henkilöstön, kulkuneuvot, sensorit, koneet ja robotit takuuvarmalla palvelulaadulla.”

Stephan Litjens, johtaja, Nokia Digital Automation: “Satamissa on useita toimijoita, jotka tarvitsevat luotettavia yhteyksiä ja pääsyä rajoitetusti eri sovelluksista ja päätelaitteista tulevaan tietoon. Digitaalista automaatioalustaa on mahdollista viipaloida siten, että kukin toimija pääsee käsiksi vain tarvitsemaansa tietoon ja alustan eri osioille voidaan määritellä prioriteetteja. Tämä avaa ikkunan myös pitkälle kehittyneen analytiikan hyödyntämiselle ja muille digitaalisille automaatioratkaisuille tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseksi.”

Steveco

Steveco-konserni tuottaa ja kehittää logistiikkapalveluita monipuolisiin tarpeisiin. Yritys on Suomen suurin ahtauspalveluiden tuottaja Kotkan, Haminan ja Helsingin satamissa. Toimintaa ohjaa vahva vastuullisuus, oli kyse sitten ympäristöstä, ammattitaitoisesta henkilöstöstä tai asiakkaan lastista.

Ukkoverkot

Vuonna 2014 perustettu Ukkoverkot tarjoaa räätälöityjä yhteyksiä maalla, merellä ja ilmassa teollisten ja turvallisuuskriittisten toimijoiden digitalisaation tueksi. Ukkoverkkojen asiakkaita ovat muun muassa Konecranes, Puolustusvoimat, Finavia, Steveco, Rajavartiolaitos, VR ja Erillisverkot. Ukkoverkoilla on käytössään suurinopeuksinen 2,6 GHz -taajuusalue sekä toimiluvat Suomen 450 MHz -taajuusalueelle. Ukkoverkkojen käytössä oleva 2,6 GHz -taajuusalue mahdollistaa myös 5G-teknologian myötä käyttöön tulevien palvelujen tarjoamisen.

Nokia

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokia Bell Labsin tutkimustyön ja innovoinnin vauhdittamana tarjoamme viestintäpalvelujen tarjoajille, viranomaisille, suuryrityksille ja kuluttajille toimialan kattavimman valikoiman tuotteita, palveluita sekä lisensointimahdollisuuksia.

Kehitämme yhteiskuntaa hyödyttävää huipputeknologiaa ja sitoudumme korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin. Nokia luo mullistavaa tulevaisuuden teknologiaa ihmisten muuttuviin tarpeisiin rakentamalla infrastruktuurin 5G-teknologialle ja esineiden internetille. www.nokia.com

 

Lue alkuperäinen Nokian tiedote