Elisa Smart Factory ja Innofactor mukaan Intelligent Industry -ekosysteemiin

Intelligent Industry -ekosysteemi kokoaa yhteen Suomen teollisuuden kärkiyritykset jalostamaan datasta uusia tuotteita ja palveluita.

Suomalaisen teollisuuden kärkiyritysten yhteistyö ottaa merkittävän loikan. ”Elisa Smart Factory ja Innofactor Oyj tuovat roiman annoksen olennaista ICT- ja dataosaamista ekosysteemiimme. Tämä on askel kohti eurooppalaista johtoasemaa digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämisessä”, arvioi Konecranesin teknologiajohtaja Juha Pankakoski, Intelligent Industry -ekosysteemin puheenjohtaja. Intelligent Industry kokoaa Suomen teollisuuden yhteen jalostamaan datasta uusia tuotteita ja palveluita.

”Joukkomme on ensiluokkainen. Intelligent Industry on onnistunut luomaan vetovoiman, joka tuo yhä uusia huippuyrityksiä mukaan. Elisa Smart Factory ja Innofactor vahvistavat vielä hienosti ekosysteemin digitaalista osaamista, joten näkymät ovat erittäin lupaavat”, iloitsee Antti KarjaluotoIntelligent Industry -ekosysteemin vetäjä.

Intelligent Industryn avaintoimijat edustavat tahoillaan kaikki alansa ehdotonta huippua: Cargotec älykkään lastinkäsittelyn kehittäjänä, Fastems robotisaation ratkaisutoimittajana, HT Laser komponenttivalmistuksen edelläkävijänä, Konecranes logistisen lisäarvon luojana, Nokia kommunikaatiopalvelujen kehittäjänä, Ponsse puunkorjuuratkaisujen teknologiajohtajana, Prima Power levyntyöstöteknologian innovoijana, Raute puutuotteiden teknologiajohtajana, SSAB terästuotannon digitalisoijana ja Tieto datapalvelujen tarjoajana.

Elisan Smart Factory -ratkaisusta vastaava johtaja Kari Terho on tyytyväinen.

”Tähän joukkoon on ilo liittyä. Olemme hakeneet johtavia kumppaneita ja nyt olemme oikeaan seuraan päässeet. Meillä on itsellämme ainutlaatuista osaamista jopa koko Euroopan tasolla siitä, miten tuotantolinjan tapahtumia ennakoidaan ja optimoidaan. Uskomme, että uudet Intelligent Industry -kumppanimme voivat hyötyä meistä merkittävästi ja hyöty meille itsellemme on varmuudella suuri. Win-win, niin kuin yhteistyössä pitääkin”, toteaa Terho.

Elisa Smart Factory on hyvässä vauhdissa Saksan Aachenissa, jossa koko tehtaan kattava 3D-malli siivittää sähköautojen tuotantoprosessin laatua ja tehokkuutta.

”Olemme uudistamassa eurooppalaisen teollisuuden tulevaisuutta tekoälyllä, 3D:llä ja lisätyllä todellisuudella. Kun tämä yhdistetään Intelligent Industryn huimiin kyvykkyyksiin valmistavassa teollisuudessa, yhtälö todellakin merkitsee loikkaa koko Euroopan eturintamaan”, summaa Terho.

Intelligent Industryn potentiaali on kaikilla mittareilla kärkiluokkaa. Business Finland rahoittaa ekosysteemin toimintaa yhdessä yritysten itsensä kanssa.

Älykkäitä parannuksia älykkäin menetelmin

Innofactor tuo ekosysteemiin omanlaistaan älykästä huippuosaamista. Erilaiset IoT-ratkaisut ja koneoppiminen ovat Innofactorin vahvoja valtteja teollisuuden älykkääseen kehittämiseen.

”Meille tämä tarkoittaa ennen muuta kolmea asiaa. Ensinnäkin valmistava teollisuus nousee nyt omaan fokukseemme. Toiseksi meillä on paljon opittavaa Intelligent Industryn perustaneilta yrityksiltä. Kolmanneksi tulee sitten oma panoksemme, uskomme että meillä on todella paljon annettavaa koko ekosysteemin nousulle Euroopan huipulle”, tiivistää Mikko Myllys, Innofactorin tuotteistettujen ratkaisujen johtaja.

”Kokemuspajassamme voimme simuloida asiakkaillemme erilaisia toimintamalleja vaikkapa työturvallisuuden kehittämiseksi niin todentuntuisesti kuin mahdollista. Microsoftin HoloLens -virtuaalilasit silmillä asiantuntija pystyy näkemään esimerkiksi huoltotarpeet tehtaalla, vaikka itse olisi fyysisesti toisella puolella maailmaa. Pystymme juoksuttamaan dataa niin, että siitä saadaan maksimaalinen hyöty irti konkreettisiin parannuksiin”, kuvailee Myllys Microsoft-pohjaiseen ratkaisumaailmaan kehitettyjä työkaluja.

Intelligent Industry on ajan hermolla

Intelligent Industryn kiinnostavuus valmistavan ja digitaalisen teollisuuden avainyrityksille on kaikkea muuta kuin sattumaa.

”Intelligent Industry näyttää nyt suuntaa ei vain suomalaiselle vaan myös eurooppalaiselle teollisuudelle. DIMECC on ollut jo yli kymmenen vuotta suomalaisen teollisuuden keskeinen innovaatioalusta, mutta Intelligent Industry on keskittynyt hyödyntämään datan teollisia mahdollisuuksia, niin ajan hermolla kuin mahdollista. Intelligent Industryn kautta syntyvä useiden miljardien lisäarvo on Suomelle kansallisestikin todella tärkeää”, toteaa ekosysteemin puheenjohtaja Pankakoski.

 

Lue alkuperäinen STT Infon tiedote: